Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

vrijdag 28 september 2007

De eerste twee maanden

Na het uitzwaaifeest op 28 juli in de wijnkelder van de Witte Os in Zeist is het snel gegaan. De laatste loodjes inpakken in de container en begin augustus zijn we in de camper gestapt. Dat viel niet mee zo'n afscheid de emoties lopen dan wel hoog op.

8 september
We zijn erg druk nog met het huis op te knappen maar het vordert goed , de kamer is zo goed als af. De plafond plinten moeten er nog op maar dat kan pas als de electriciteit is vernieuwd in de kamer en dat gebeurt woensdag. In de keuken en de hal is het al vernieuwd. Boven zijn 2 slaapkamers klaar en de andere is na het weekend ook klaar. Dinsdag komen Marloes en Jasper dus moet die slaapkamer voor die tijd af zijn . Het is erg leuk om te zien hoe snel zo'n huis verandert. We waren niet van plan om meteen in huis te beginnen toen we aan kwamen aangezien we waren allebei erg moe waren van alle emotie's van de laatste dagen.

Maar ja, als je dan gaat zitten wordt je nieuwsgierig wat er achter al dat behang en onder die drie lagen zeil zit. Dus we waren vrijdag middag al aan de gang en aan het eind van het weekend was er al een wandje uit de openhaard gesneuveld en de keuken lag buiten. In dat tempo ging het al die weken door en valt Albert af bij het leven. ......... maar ik niet.

Het weer is hier geweldig hoewel het al wel herfst wordt en dus wat kouder. De zon is er nog iedere dag en de kleuren in het bos worden nu erg mooi en de luchten zijn 's avonds geweldig.

De kat is al helemaal gewend na haar vervelende ervaring in de camper en 3 weken opgesloten in een kamer. Ze loopt nu met de staart omhoog door het veld te rennen en klimt in iedere boom die ze tegen komt en uit dankbaarheid krijgen we iedere dag een muis.

Ik zit nu achter de P.C en kijk zo achter het bos in. Geweldig het waait erg maar de zon schijnt vol op.

22 september
Marloes en Jasper zijn net weg dus het is hier weer even stil, moet weer wennen. Albert is maar weer aan het klussen gegaan. Ik hoop volgende week aan het werk te gaan, als de formulieren tenminste er allemaal zijn.

Dit weekend gaat Mark verhuizen naar een apartement wat beter is dan de kamer waar hij nu zit. Dan zit hij ook veel gezelliger met meer mensen om hem heen met een eigen badkamer, keuken, woonkamer en slaap gedeelte. De paarden stallen tegen over zijn huisje en de ski hut voor feestjes en de ski verhuur allemaal erg gezellig. Uitzicht op het meer wat wil je nog meer.

Vorige week was hier( uurtje rijden ) de dyrsku dat is van oorsprong de veemarkt en dat wordt door een groot gedeelte van Noorwegen druk bezocht. Er was kermis en van allerlei standjes met het gewone werk van sokken en kleding maar natuurlijk ook typische dingen van hier. Wat hier veel gedaan wordt is zelf mooie messen maken of alleen het heft maar ook wel het mes zelf er zijn dus veel mensen die daar mee op de markt staan. We hebben een hele hollandse kaas gekocht bij die knul die nog niet zolang geleden op de t.v. was, een Irakees getrouwd met een hollandse en verhuist naar Noorwegen. Was erg gezellig kletsen. Verder erg veel werktuig spul voor op het land en zo.

Het wordt hier steeds mooier de herfst kleuren zijn geweldig het weer is nog steeds mooi wel koud maar daar hebben we ons kacheltje voor. Dat is wel wennen dat als je thuis komt en het huis is nog koud. Dus eerst de kachel aan maken maar de temperatuur is in het huis niet gelijk conformtabel omdat je geen centrale verwarming heb. Alle slaapkamers zijn nu klaar en het grote klussen is gebeurd. Er moet nog wel veel afgewerkt worden, plinten op sommige plekken enz.

We hebben steeds een eekhoorn om het huis die erg nieuwsgierig is (hij kijkt de kamer in als hij op de ballustrade van de veranda loopt) Ik heb hem al noten gevoerd maar of hij ze heeft meegenomen weet ik niet kan ook de ekster wezen. Van de week voor de laatste keer een flinke bos lupine geplukt en wat margrieten Want we hebben we hebben zo af en toe al nacht vorst. Een keer was er zo veel hagel gevallen dat we konden sneeuwballen gooien en even later zaten we weer in de zon.

Gisteren begaf mijn wasmaschine en dat is balen. We moesten dus een nieuwe halen.