Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

zondag 28 oktober 2007




De kamer










zaterdag 13 oktober 2007

Mooie najaarsluchten






woensdag 10 oktober 2007

De kou nadert




Het word hier nu toch kouder van morgen was het min 2 graden en Albert moest de auto ruiten krabben. Dus lekker het kacheltje aan en Albert met een dik bord havermout aan het werk; wat bomen vellen en snoeien voor de gemeente.

In de tijd dat er niet zo veel massage klanten zijn is dat prima aangezien hij zelf zijn tijd kan indelen dus dat is makkelijk. We hebben dus maar een bosmaaier gekocht en een moterzaag dan kan je goed uit de voeten hier. In het weekend heeft Albert al een boom die bij ons achter lag met de auto uit het bos getrokken en in stukken gezaagd voor de verwarming.

Ik ben druk bezig posters te maken voor de massage praktijk voor ieder seizoen. De herft, kerst en winter zijn klaar, nu het voorjaar, zomer en de conferentie's nog. Ze hangen dan in de hal van het hotel. Eerst werden ze geschreven op de flap over maar dat zag er niet uit. Het valt ook niet zo op als je het gewoon schrijft.

Nu heb ik 2 vliegen in een klap; ik kan laten zien wat ik kan schilderen en voor de massage.

We staan iedere avond buiten sterren te kijken, je ziet er hier zo veel omdat het hier 's avonds echt donker is geweldig. We zien dus ook veel vallende sterren.

Het kan hier niet meer stuk!!! ( even afkloppen )


Eergisteren zag Albert een das op het erf scharrelen ik heb ze alleen nog maar langs de kant van de weg gezien.

Het elanden jachtseizoen is weer afgelopen. We hebben er niet zoveel van gemerkt, wat schieten gehoord zo af en toe.

Langs het bos staan soms wat jagers helemaal in het groen met een rood petje op, ha ha

In het dorp een keer een eland voorbij zien rijden op de aanhanger dan wel en een keer een verschrikte eland langs de weg zien lopen.De buurman heeft met z'n vrienden 15 elanden geschoten dat zijn veel elanden biefstukjes.

Albert kijkt of er bij de te rooien bomen wat tussen zit voor ons, want we willen wat bomen op de erf scheiding hebben ( klinkt wel erg hollands he! ). We willen niet zo het zicht hebben op de stacaravans die bij ons naast staan, hoewel het er maar 4 zijn, maar toch!

maandag 8 oktober 2007

Dansavond

Afgelopen zaterdag avond zijn we naar een dansavond geweest in het hotel. Dat was even wennen het begon om 9 uur en toen zat iedereen al op zijn plaats.
De muziek was het type geheimezender en er werd flink op gedanst dat kunnen die noren wel geweldig!!
De noren zijn er snel dronken, er veel werd er niet gedronken (is ook veel te duur ) maar ze kijken je al snel heel glazig aan.

Mark heeft een aanstelling als skileraar in december voor 2 dagen per week en in januari fulltime. Hij kijkt er erg naar uit en heeft zijn ski's al gewaxt.
En kijkt nu de sneeuw uit de lucht.
Hij blijft ook in het hotel werken want hij wil graag een autotje, dus snel geld verdienen.

Wat betreft het aantal massageklanten loopt het nog niet zo( we doen er alles aan) maar het heeft zijn tijd nodig.
We krijgen wel positieve reacties van de mensen die albert onderhanden heeft genomen.

dinsdag 2 oktober 2007

Bericht van de poolberen

Hier een berichtje van de poolberen, het is hier nog niet zo koud, het is hier beter als bij jullie. s'Avonds is het koud en dan zitten we bij het kacheltje ( 5/6 graden buiten) maar overdag als de zon er door komt is het op de veranda zo 25 graden erg lekker. Zo af en toe een dag regen maar geen dagen achter elkaar van dat druilige weer zo als in Nederland.

We hebben zaterdag een nieuw P.C. gekocht want de oude deed het niet meer.

Het is net 10 uur geweest en Mark staat te zuchten dat hij mee wil boodschappen doen. Hij heeft een mooie trui gezien. Daar komt hij wel vroeg zijn bed voor uit. Ha Ha
We gaan dus even de berg af naar Kviteseid dat is nog steeds iets bijzonders als we al die haarspelt bochten nemen naar beneden naar het het dichts bij zijnde dorp. We doen daar altijd onze boodschappen aangezien de supermarkt hier in het dorp erg duur is.