Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

vrijdag 30 mei 2008

Een weekje weg in Noorwegen

Het weekendje weg in de halve meter sneeuw van februari smaakte naar meer, maar dan zonder sneeuw en zonder vliegtuig. Om deze reden zijn we begin mei volgepakt met de auto en kinderen vertrokken via Duitsland en Denemarken naar Noorwegen. Vanwege de afstand ’s nachts overnacht in Noord-Denemarken. De volgende ochtend de Colorline Speedlink 1 genomen van Hirsthals naar Kristiansand. Daarna nog een paar uurtjes rijden over de 41 langs de meren naar Vradal.

Wat een verandering, het groen aan de bomen komt bijna uit, de wegen zijn ijsvrij en overal watervalletjes van het smeltwater. Alleen de sneeuw van de skipiste aan de overkant van het meer lag er nog in een groene omgeving, maar aan het einde van een zeer zonnige week was daar weinig van over.

Annelies had die week vrij maar Albert moest wel werken (rotsen opblazen en schilderen bij de tandarts). Annelies kon dan ook meteen alle plantjes die we hadden meegenomen (sla, rabarber, tomaat) goed verzorgen.

En wat een weekje was het !!. De hele week zodanig heerlijk zonnig weer dat we continue buiten waren. De kinderen hebben gespeeld in het beekje opzij of vaak met Mark met de luchtbuks geschoten. Maaike en Marina hebben samen hun eerste buitenrit te paard gemaakt. Via vaak zeer steile paadjes hebben zij de omgeving onveilig gemaakt. Niels is wezen vissen met een bootje en een net, samen met Mark.

Op donderdag hebben we een lange wandeling gemaakt in de bergen. Een prachtige ervaring met een hoop tegenstellingen. In korte broek en T-shirts, met natte voeten want overal waren er watervallen en was de grond verzadigd met water. Op bepaalde plekken lag er zelfs nog dikke sneeuw waar we door heen moesten ploeteren. En als klap op de vuurpijl hebben we een beverburcht gevonden en een bergmeer. (Wandelroute verkrijgbaar bij de gastheer en vrouw).

Vrijdag zijn we naar Fyresdal geweest waar een Duitse vliegclub op bezoek was. Op het vliegveld stonden inderdaad meerdere kleinere toestellen. Daarna op het strand gelegen, het plekje waar Albert en Annelies altijd met de camper stonden en waar de kinderen konden spelen aan de rand van een steenkoud meer. En……. op de terugweg een echte eland gezien.

Zaterdag samen met Albert ons voorlopig weer laatste ontbijtje in Noorwegen genuttigd, afscheid van Annelies genomen, die helaas moest werken en toen moesten we de terugtocht naar ons kikkerlandje weer onder ogen zien.

Samenvattend, weer een heerlijk weekje vakantie, in een prachtige omgeving, met het mooiste weer van de wereld, gezellig avondjes rond de vuurton in goed gezelschap.
Wij hebben ervan genoten, tot de volgende keer.

donderdag 1 mei 2008

Boompje verplanten


Ook in Noorwegen verplanten wij bomen. De Noren vinden dat heel erg raar!!!!

Dit is een els en we hopen dat hij het heeeeeeel goed gaat doen!!!!
Meer foto's in het album.