Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

maandag 14 september 2009

Einde van de zomer.

De zomer loopt op zijn eind, het was helaas een slechte zomer met veel regen.
Het najaar is gelukkig wel lekker tot nu toe, dat betekent veel buiten zijn en plukken wat er zoal te plukken is.............en dat is hier zo veel, je wordt er erg hebberig van.
De kelder begint al aardig vol te raken met potten jam e.d.

Maar terug naar de zomer,

De zonnebrand massage op het strand was voor 1 weekend leuk maar toen begon het regenseizoen en hebben we na 4 weken toch maar onze prachtige tent weer op geruimd ..........volgend jaar beter.

Omdat het zulk slecht weer was wisten de gasten in het Hotel ook niet goed wat ze nog buiten moesten, dus.......... een massage!...... dat liep dus deze zomer erg goed!!

Ik heb erg veel extra gewerkt deze zomer dus weer lekker bij verdient.

Heb mijn cursus" electronisch patienten dossier" in het Noors ook weer achter de rug.Dus kunnen ze hier ook achter de p.c maar dat heeft hier nogal wat voeten in de aarde omdat er veel zijn die nog nooit op de p.c hebben gewerkt.

Dus kan ik nu ook niet meer om het rapport schrijven heen.mmmmmmmmmmmm in het noors.

Van de zomer hebben we 4 dassen voor in het weiland gehad ze hadden een burcht onder de schuur van Olav. Iedere middag om ongeveer 5 uur liep het spul buiten en zelfs een keer tot voor de veranda trap.
Helaas zie ik ze niet meer dus we vragen ons af of Olav er een eind aan heeft gemaakt?????

Deze zomer hebben we een bootje gekocht erg leuk hij had genoeg p.k. om een band te trekken dat was dus erg veel lol.

Mark heeft er erg veel plezier van gehad en ging regelmatig als hij uit school kwam even een stukje varen vooral als het wat winderig was en dan op het meer iets verder op op de golven.

En dat ging mis .................. na heel veel lawaai brak de moter( hoe dat kan??? )

Daar zat hij midden op het Nissermeer veel wind en de peddel in de schuur alleen het hoosschepje.

Albert was werken dus die kon ook geen hulp bieden.. gelukkig was de buurvrouw thuis en die heeft haar vriend Olav gebeld die is van zijn werk gekomen en heeft met de boot Mark van het meer gevist.............. geweldig die burenhulp!!

Dat was het plezier van de boot.

Pech met de motoren van auto en camper en
boot heeft ons helaas deze zomer achtervolgt
en veel geld opgeslokt.

Albert is nu druk met de ongelooflijke hoop hout weg te werken die we hadden gekregen van een kennis uit het dorp.

We maken er van die leuke poolse bulten van ziet er leuk uit en is minder werk dan rijtjes maken.

We hebben deze herfst flink wat kanterellen gevonden die liggen nu in de vriezer op de kerst te wachten. Bij het laatste restje ree mmmmmmmmm
Het is nu de tijd voor de appels dus maak ik veel appelmoes en compote.

In de kelder heb ik nog een bak met kraaiheidbessen staan om wijn van te maken we hebben dit pas geproeft van een Noors stel en dat was erg lekker!!!

Dus alles in huis gehaald plastiek tonnen, waterslot en allelei zakjes..... dus maar eens uit proberen

We hebben deze zomer erg veel aanloop gehad van vrienden en familie dat is altijd weer een feestje. Ook veel nieuwe mensen hier in Noorwegen ontmoet Noren en Nederlanders erg gezellig.

Zelf zijn wij heel regelmatig in Nederland geweest bij Marloes en Jasper en we zullen er nog een paar keer zijn dit jaar omdat ze een huis hebben gekocht en er moet dus geklust en verhuist worden.

Er wordt al weer over kerst gesproken natuurlijk op het werk wie er wil werken dat wil iedereen wel want dat wordt dubbel betaalt.

Begin december ga ik 2 workshops geven kerstkransen maken dus eerdaags maar eens het bos in om wat materiaal te verzamelen.

Dat wordt vast erg leuk het is met lunch dus helemaal mijn ding!!