Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

maandag 25 januari 2010


Mooie advertentie in de bedrijvenbijlage van het Vest Telemark Blad.
De regionale krant.
In verband met een beurs wordt de oplage 11.000
Dus als daar niet een paar bedrijfsmassages uit komen,
weet ik het ook niet meer.

vrijdag 8 januari 2010

di..di..di..diepvries

Het is nu echt winter in Noorwegen maar natuurlijk overal in Europa. Het is hier wit dat is het altijd, maar eigenlijk moet het nu lekker buiten zijn met veel zon. Nu die zon is er wel maar verder is het eeeeerrrug koud de laatste week is het tussen de -20 en -30 en als de zon schijnt wordt het iets warmer, of minder koud dan.



Als je buiten bent bevriezen de haartjes in je neus.


Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, het is ongelooflijk mooi buiten. We waren vandaag in Notodden en onderweg loopt een rivier die veel damp afgeeft dus die de bomen in de rijp zet en niet een klein beetje maar hhhheeel veel het was net een sprookje.



De auto heeft het er wel erg moeilijk mee al die kou, dus dat duurt wel even voor zo`n oud diezeltje draait. Staat nu maar `snachts in de fabriek iets verderop.

In Røros was het gisteren -42 dat ligt niet zo heel verweg maar daar moet ik toch niet aandenken.

Sommige ski liften hebben ze stil gelegt omdat het te koud is om naar boven te gaan dus skieen zit er nu ook niet in.

Ook hier hebben de treinen nu last van bevroren wissels en lopen er veel mensen in de vorstverlet, ook een zeldzaamheid in Noorwegen.

Door de kou en de sneeuw zijn er ook veel reeen en elanden die naar beneden komen op zoek naar eten dus rond het huis veel sporen maar je ziet ze helaas niet zo vaak.

maandag 4 januari 2010

De kerstdagen en het Nieuwejaar.

De kerstdagen waren niet alleen hier vol van sneeuw maar ook in Nederland. Het resultaat was dat Marloes en Jasper na een moeilijke rit naar Weeze niet met het vliegtuig weg konden, dus in een hotel belanden en wij weer terug konden rijden naar Vrådal ( ha ha op mijn verjaardag ).

Gelukkig ging dat de volgende dag beter, zij in het vliegtuig en wij weer onderweg naar Torp.




De kerstdagen heeft het onafgebroken gesneeuwd zelfs op 1ste kerstdag 50 cm. Dus is er niet geskied door de kinderen.








Maar wel hele gezellige momenten samen tijdens het eten en rond de tafel. Maar helaas gaat zo`n weekje weer erg snel voorbij.









Daarna komen de oliebollen weer in het vizier, dus Albert bakken en ik de "gløg" maken van wat eigen gemaakte wijn en een fles kirsch er bij .... heerlijk !!!









Het oliebollen feest was weer geslaagd het was dit jaar wat warmer dan de vorige keer, binnen althans omdat we een dag van te voren zijn begonnen met stoken, want buiten was het weer rond de min 20.










Oud en Nieuw viering was zoals de laatste jaren bij de buren en weer erg gezellig met het beruchte pakken spel.