Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

dinsdag 22 maart 2011

Het is voorjaar.




De winter maakt snel plaats voor het voorjaar.
Overdag is het boven nul en de zon heeft al zo veel kracht dat het buiten heerlijk toeven is en de sneeuw langzaam verdwijnt.
Voor de Noren toch wel te snel want het is nog geen Pasen en dan ga je traditie getrouw " på tur " op de langlauf ski`s met de familie.maar we hebben een late pasen en het dooit hard. 2 jaar terug viel er net voor de paasdagen nog een dik pak sneeuw dus je weet het nooit.
In het bos horen we s`avonds de reeen roepen een erg leuk geluid, de vogels zijn ook erg druk bezig als je buiten zit met je ogen dicht is het net of je in een vogelpark zit.
De twijgjes in de berken beginnen roze te kleuren.Dus ga ik gauw op pad om wat takken te plukken dan hebben we eindelijk weer wat natuur in huis.
Eerdaags gaan we wat flessen in de berken hangen om berkensap op te vangen voor de berkenwijn. we zijn erg benieuwt wat dat weer op leverd.

Maar eerst een paar dagen gezellig naar Nederland voor de verjaardag van Jasper en gezellige dingen doen met Marloes.

woensdag 2 maart 2011

Prachtig winter weer!














Wat een geweldig weer het is nu zo rond het vriespunt s`nachts net onder de -10 overdag komt het in de zon er net boven.
We hebben een dikke week geleden nog heel veel sneeuw gehad er ligt nu meer dan een meter sneeuw en de bomen zijn prachtig dik besneeuwd.
In het bos is het een sprookje er valt steeds wat sneeuw uit de bomen wat een prachtige sneeuw sluier veroorzaakt.
We zitten veel buiten en hebben van de week weer even boven een vuurtje een worstje geroosterd.
Jammer dat er in deze tijd geen loge`s komen het is toch de mooiste tijd van de winter.