Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

woensdag 7 september 2011

De herfst is in aantocht!

We gaan de herfst in met nog steeds erg veel regen. Zoveel dat ik al van verschillende collega´s heb gehoord dat de weg naar hun huis is weg gespoeld bij ons valt dat gelukkig nog wel mee maar de weg heeft erg te lijden onder al dat water wat de berg af stroomt en dus heel veel zand en stenen mee neemt. De herfst kleuren zijn dit jaar ook niet mooi door al dat natte weer.
Helaas is door al die regen en een droog en warm voorjaar de bosbessen oogst nihiel. De wijn moeten we dus ergens anders van maken dit jaar. De aalbessen, zwarte bessen liggen al in de vriezer en de vlier bessen ( die hebben we dit jaar ook gevonden ) zijn nog niet rijp.
De paddestoelen rotten weg want die zijn veels te nat.
Wat het wel goed heeft gedaan zijn de appels ik heb van de week al een kist weg gewerkt in de vorm van compote voor de appeltaart.
Toch hopen we nog op een mooie herfst!!!!!

De beer houd goed huis hier in de omgeving in de krant stond dat hij het afgelopen weekend 13 schapen heeft gedood dus is het nu de vraag of het er wel 1 is of misschien wel drie.

De herfst is in aantocht!