Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

vrijdag 14 oktober 2011

De vlag hangt!!!

Onze vlaggemast staat achter het huis en we hebben de vlag gehesen.
Mark heeft hem mooi wit geschilderd en de knop is hollands oranje ha ha
Nu nog een Nederlandse welkoms wimpel!








Mark heeft een vogel voederplaat gemaakt bij de moestuin ik hoop dat er ook eekhoorntjes op komen.


Het wordt nu echt winter er heeft al sneeuw gelegen op de toppen tegen over ons huis enin Rauland waar Mark van de zomer heeft gewerkt hebben ze al sneeuwpoppen gemaakt.
S´morgens vroeg is het ruiten krabben geblazen en de geraniums moeten nu wel naar binnen ben ik bang ander hou ik een hoopje snot over.
De laatste appels zijn gezocht en van de week ga ik er appelstroop van maken.

De wijn van de zwarte bessen en de aalbessen staat lekker te pruttelen . De sherry is klaar en kan over 2 weken de flessen in.
Dan kunnen we er wel weer tegen aan deze winter met zo`n 200 flessen in de kelder.

Dit jaar hebben we geen eland nodig in de vriezer zit nog genoeg vlees. Maar de jacht is nog in volle gang en ik hoor de verhalen op mijn werk.

De luiken voor de ramen aan de voorkant van het huis zijn geschuurt en kunnen nu snel naar de spuiter dan kunnen we ze nog voor de sneeuw op hangen ik ben erg benieuwt hoe het staat als ze røros rood zijn.

In november gaan we weer een paar dagen naar Marloes en Jasper. Dit jaar wilden ze ook graag kerst met een eigen boom in hun eigen huis vieren. Dus gaan we er even heen voor een knuffel en gezelligheid samen.