Welkom lezers

Om iedereen een beetje op de hoogte te houden van onze belevenissen in Noorwegen zullen we deze regelmatig hier plaatsen.
For å holde alle oppdatert av våres opplevelser i Norge skal vi regelmessig plasere dem her på våres blogg

donderdag 14 februari 2008

Een half jaar later.

Eens even gaan zitten voor een evaluatie van dit afgelopen half jaar.

Het huis is geweldig op geknapt en we blijven voorlopig nog wel bezig met van alles en nog wat aan te pakken.
Het laatst is de toilet aan de beurt geweest die moest nog even gedaan worden voor we de hoos aan loge's kregen.
Verder staan de waskamer en de plinten in de hal plus deur sponningen nog op het programma en natuurlijk het kleine halletje en de garderobe.

Het werken in het hotel valt niet mee het is erg zwaar maar ook dat went en je wordt er goed gespierd van Ha Ha!!
De kontacten met mijn collega's lopen nu wat soepeler, na een flinke aanvaring beginnen ze aan mij te wennen en ik aan hun.
De gemeente helpt me om een andere baan te vinden in de omsorg ( verzorging) of op de barne hage (kleuterschool ).

Albert zijn massage praktijk begint langzaam te lopen dat heeft tijd nodig. In het hotel is hij voor het personeel nu 1 uur in de 14 dagen beschikbaar, met Stoelmassage en dat wordt door het hotel betaald. Dat loopt storm dus daar zal wel gauw uitbreiding op komen.
Om de gaten te vullen werkt hij ook voor de gemeente en knapt wat gebouwen op, de tijd kan hij zelf indelen dat is makkelijk met de massage klanten.
We zijn al wel bekent in de hele omgeving hier omdat we veel folders hebben verspreid en al een keer in de krant hebben gestaan. Ook komt er elke week een advertentie in het regionale krantje en mond op mond reclame doet natuurlijk ook veel. Alle klanten zijn erg enthousiast, waarbij er ook een aantal uit het dorp zijn.

We zijn begonnen in een koortje van de gemeente kviteseid. Het is een heel klein koor ongeveer 12 man en het klinkt zoals wij een lied voor het eerst zongen in het koor in nederland om het even uit te proberen. Maar dat mag de pret niet drukken, het gaat om de kontacten.
Ik ben begonnen met een schilders bijeenkomst, er wordt niet geschilderd maar besproken waar je mee bezig bent en er wordt gekeken waar geexposeerd kan worden, goed voor mijn noors dus

De taal .......... Help!!!!!
We hebben in nederland bokmål geleerd en hier spreken ze nynorsk en een zwaar dialekt dat valt dus niet mee.
We hebben een poos les gehad op de `Steiner skole`in fyresdal maar dat schoot niet zo op en het was erg ver rijden we zijn dus nog opzoek naar een goed alternatief ( ik denk dat het de buurvrouw wordt die spreekt ook dialekt )

De buurtjes zijn erg aardig maar je ziet ze niet zoveel nu in de winter, dus als ik er een los zie lopen buiten roep ik meteen voor een kop koffie en dat is dan erg gezellig.
De mensen van de stacaravans, hier vlak bij, zijn erg vriendelijk en komen wat vaker zelf voor kontact zoals met oud en nieuw.
Daarbij helpen ze ons regelmatig met het opstellen van een goed lopende brief of tekst op een foldertje.
En natuurlijk de gewoontes van de noren.

Buiten dit alles is het erg genieten hier van de natuur en het uitzicht.
Het is nu al vanaf half november winter en er ligt erg veel sneeuw en ijs. want het dooit hier ook regelmatig en dan vriest het weer op, dat is voor het pad naar boven heel vervelend met onze auto geen probleem maar met de auto van Mark wel en het lopen valt dan ook niet mee dus ben ik blij met mijn `gebit`(pinnen onder de schoenen die je er aan een elastiek zo om kan doen )

Er lopen regelmatig reeen rond het huis maar die zien we nooit ( balen!!!! ) we zien het aan de sporen.
De das die regelmatig bij ons huis liep is nu in winterslaap dus zien we niet. maar er zijn des te meer vogels die bij ons komen eten.
De elanden komen niet zo dicht bij huis maar als we langs de bosrand lopen. boven ons huis. zien we erg veel sporen.

Het gemis van nederland .........ja ach, wat zal ik daar van zeggen........
We missen natuurlijk Marloes en Jasper erg, gelukkig zien we ze regelmatig en hebben we ook veel kontact via de P.C...... maar toch!!
Met vrienden hebben we ook via de P.C. kontact en we hebben regelmatig vrienden over.
Alberts broer en zijn vrouw zijn al geweest mijn broer met vrouw is net geweest en dat is heel erg fijn.
Mijn oud collega is pas geweest en over een week komen Paul en Els met de kinderen.

Wat ik ook wel mis is de markt, ik was pas in nederland even op de markt in Zeist en toen had ik echt iets van,Wwaauw!!! wat een weelde!!! dat heb je hier dus niet, die overvloed aan spullen, vooral de bloemen en de vele groenten.
Wij hebben 2 maal in het jaar een markt maar dat is niet zo als de markt in nederland.

Ik zou haast Mark vergeten, die is sinds december skileraar en geniet volop van de hele dag op ski's staan en het les geven. het is ook geweldig om te zien hoe dat jong zich beweegt op de ski's Albert doet geen moeite meer om hem bij te houden.
In het weekend werkt hij nog in het restaurant van het hotel.
Verder heeft hij 2 sollicitatie's uitstaan en dat is nog even afwachten wat dat wordt.
Een nieuwe opleiding zit nog wel in zijn hoofd, dus wie weet!!

Volgens mij is het aardig wat info over het eerste half jaar maar wil je nog wat weten ......VRAAG HET!!!!!

Geen opmerkingen: